3D

Vieritä alaspäin nähdäksesi esimerkkejä

Virtuaaliset 3D tilakuvaukset

Mielestäni myytävien asuntojen markkinointi on jo vuosia junnannut samaa kaavaa. Asunnoista on sekä välittäjien ottamia huonompilaatuisia kuvia sekä ammattilaisten ottamia hyviä kuvia. Viime vuosina kasvava sana on ollut videot joilla asunnosta saa laajemman kuvan ja joita on ollut helppo jakaa mm. Sosiaalisessa mediassa. Kuvauskopterien tuleminen on toki tuonut uusia mielenkiintoisia näkökulmia kiinteistöjen ja tonttien kuvaamiseen.

Asuntojen markkinointi onkin nyt murrosvaiheessa ja uusia tapoja esitellä asuntoja kaivataan, koska asuntojen ostajat sekä myyjät ovat kiireisempiä kuin aikaisemmin. Tämä johtaa siihen, että kenelläkään ei ole aikaa juosta asuntonäytöillä enempää kuin on pakko. Tästä johtuen hyvien kuvien ja videon lisäksi olen miettinyt miten tuoda interaktiivisempaa tapaa esitellä asunto ennen kuin ostaja on tulossa katsomaan livenä asuntoa. Löysin ratkaisun tähän kysyntään Matterport nimisestä palvelusta.

Yhdysvaltalainen Matterport on tuottanut jo muutaman vuoden ajan juuri tilojen interaktiivista esittelyä ja markkinointia varten tehdyn sovelluksen. Sovelluksessa asiakas pääsee liikkumaan tilassa melkein kuin olisi itse paikan päällä. Varsinkin 3D-lasien avulla tämä kokemus vahvistuu ja ensimmäinen kerran vuosiin asuntomarkkinoinnissa tulee asiakkaalle ”wau-elämys” jota ei lehtimainonnasta internettiin siirtymisen jälkeen ole ollut. 3D lasien hinnat ovat tulleet jo niin alas että kaikilla alkaa olla niihin varaa.

Matterport kamera on isokokoinen laatikkomallinen kamera joka näyttää siltä, että olisi tupsahtanut jostain menneisyydestä, mutta pitää sisällään monimutkaista teknologiaa. Kamera tai ehkä paremminkin skanneri pystyy luomaan monikerroksista tilasta mittatarkan pohjakuvan sekä niin sanotun ”nukkekodin”. Nukkekodissa katsoja pystyy pyörittelemään tilaa mielensä mukaan ja tällä tavalla näkee monikerroksisen tilan tavalla jolla ei tilaa kuvista tai videosta pysty hahmottamaan. Kuvaajalle skannerin käyttö on todella yksinkertaista. Jälkikäsittelytyötä on suhteellisen vähän verrattuna normaali still-kuvaukseen tai videoon ja tästä syystä toimitusajat ovat todella nopeat.

Tämä interaktiivinen tilojen esittely ei johda pelkästään asuntojen ja kiinteistöjen markkinoinnin murrokseen vaan kaikkien tilojen esittelyyn. Kaikki tilat missä ihmiset asioivat ovat tällaisia tiloja. Esimerkiksi Kaupat, kuntosalit, vuokramökit, ravintolat tai vaikka asuntoautot ovat kohteita joihin ihmiset haluavat tutustua etukäteen, jotta asiointi nopeutuu.

 

For Web - Official Matterport Service Partner Badge.png

Alla muutama esimerkki tiloista jossa virtuaalista 3D kuvausta on käytetty.

 

Ravintola Savoy 


Asunto


Liiketila


Asuntoauto


Kopteripanorama